Prezentarea cărții

Dreptul femeilor de a alege, egalitatea între sexe şi emanciparea femeilor nu reprezintă decât vălul aruncat peste un adevăr incomod: acela că, de câteva decenii, bărbaţii se folosesc de avort pentru a subjuga şi exploata femeile. Cultura noastră încă mai crede în mitul că avortul eliberează femeia şi că bărbatul nu are niciun drept să aibă o opinie într-o astfel de chestiune. Dar lucrurile stau exact invers. Această carte îi pune pe bărbați față în față cu rolul pe care l-au avut în legalizarea şi răspândirea practicii avortului şi îi cheamă cu putere să ajute la curmarea celui mai dureros holocaust al lumii contemporane.

Acest volum, dintr-o perspectivă originală şi provocatoare, pune în discuţie tocmai drepturile femeii şi ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaţilor în impunerea şi răspândirea practicii avortului în cea mai puternică naţiune din lume şi apoi în alte ţări.

Cartea mai explică în ce fel a contribuit această practică la inegalitatea dintre sexe şi la tratarea femeii ca obiect sexual, descurajând asumarea si responsabilitatea bărbatului la nivel de familie şi societate.